You, the petitioner
Inkedmetro tekening voorne putten

Trek Rotterdamse metro door op het eiland Voorne-putten

1,052 signatures

Verbeter de verbinding(en) met Rotterdam en het eiland Voorne-Putten en maak het ook milieuvriendelijker!

Petition

We

Bewoners van Voorne-Putten die dagelijks met de bus of auto naar de metro in Spijkenisse reizen, om zo verder naar Rotterdam te gaan en anderen.

 

observe

  • Goudswaard, Hellevoetsluis, Rockanje, Oostvoorne, Brielle etc. waren met Spijkenisse en Rotterdam verbonden met stoomtreinen en stoomtrams over allerlei spoorlijnen

  • om met openbaar vervoer naar Rotterdam te gaan moeten we onze auto neerzetten of overstappen van een bus in Spijkenisse op de metro naar Rotterdam.

  • vaak zijn de bussen vol of staan we in de file en missen we onze aansluiting op de metro of andersom

  • de parkeerplaats is ook altijd overbeladen vol!

  • de metrolijnen A, C en D vanaf Rotterdam/Spijkenisse zouden verder doorgetrokken moeten worden:

  1. Metrolijn A moet afbuigen naar rechts bij de halte Pernis, tot de Oude Maas parallel aan de A15 met twee extra haltes in Hoogvliet Noord: Oudelandse Park en Ruiterplaatbos. Verder met een grote brug over de Oude Maas naar Spijkenisse-noord en bij de Voorweg een halte Spijkenisse Noord. Verder als sneltram langs de N218 tot aan Oostvoorne met 7 extra haltes: Geervliet, Heenvliet, Kanaaldijk, Zwartetaal, Brielle Medisch Centrum, Brielle Centrum, Oostvoorne. Daarna via de duinrand naar de Hartelhaven met als eindhalte Europahaven in de Maasvlakte. Dit is 37 kilometer nieuw spoor naar de Maasvlakte, met 11 nieuwe haltes.

  2. Metrolijn C vanaf Spijkenisse de Akkers met een klein viaduct van 5,5 kilometer linksaf door naar Goudswaard met onderweg 2 stations in Simonshaven en Bernissesluis.

  3. Metrolijn D vanaf Spijkenisse de Akkers als sneltram over de oude spoordijk van de vroegere stoomtram via Zuidland, Oudenhoorn en Hellevoetsluis door naar Rockanje, deze lijn is circa 21 kilometer lang, waarvan 11 kilometer tot de vlotbrug in Hellevoetsluis al op de oude spoordijk. Tot de Vlotbrug 5 haltes: Zuidland Centrum, Kerkweg, Oudenhoorn, de Kooistee en Vlotbrug. Daarna met een brug of met een tunnel onder het kanaal door en op of naast de Amnesty-Internationallaan met 2 haltes: Hellevoetsluis centrum en Nieuw Hellevoet. Dan een stuk naast de N497 tot de Resort Citta Romana, na die halte met een tunnel onder de N57, met 1 halte bij de Voornes Duin daarlangs. Eindhalte in (centrum) Rockanje. Circa 21 kilometer lang, waarvan circa 11kilometer op de oude spoordijk en 9 nieuwe haltes.

 

and request

trek de metrolijnen A, C en D door.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2026-12-30 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures

Updates

Initiatiefnemer van metropetitie blijft hopen op steun

De petitie om de metro uit Rotterdam door te trekken van Spijkenisse naar andere plaatsen op Voorne-Putten, kan nog niet op heel veel steun rekenen op het eiland. Slechts 69 mensen hebben hem tot dusver ondertekend.

Initiatiefnemer Tim Sekac is er echter nog steeds van overtuigd dat veel inwoners van Voorne-Putten voorstander zijn van het doortrekken van de Rotterdamse metro, maar dat de actie gewoon nog bij te weinig mensen bekend is.

,,Het eiland lag vroeger vol met tramlijnen.

+Read more...

Je kon zo rechtstreeks met de tram vanuit Hellevoetsluis (...) lees verder op AD.nl

2018-02-16